image1 image2 image3 image4 image5

Hello everyone|Welcome to MY PERSONAL BLOG|I LOVE TO nature of the world|I'm an amateur photographer.

Castle Girl ( Kız Kalesi ) - Mersin

.
Mersin'nin Erdemli ilçesinde bulunan Kız kalesine geçen kasım sonunda  gitmiştim . Hava sıcak fakat kapalıydı . Bu sahilleri çok beğendim . Hemen kumsalın arkasında 3-4 yıldızlı oteller var . Bu mevsimde bile turistlerle dolu !

FRENCH GAME by Yıldırım Kılıçhan (aykilichan)) on 500px.com
.
Kız Kalesi hakkında biraz bilgi aldım , Aktarayım . Erdemli Korikos sahil kalesinin 200 m. açığındaki küçük adacık üzerindeki kaleye Kız Kalesi denir. Büyük bölümü ayakta olan Kızkalesinin kuzey ve güney uçları sekiz kuleyle korunmuştur. Kalenin dış çevre uzunluğu 192 m. dir. Kızkalesi ile sahildeki kale denizden bir yolla bağlanmış, denizden gelecek saldırılara karşı önlem alınmıştı. Karamanoğlu İbrahim Bey tarafından 1448 yılında onarılan Kızkalesi bugün İçel turizminin sembolü haline gelmiştir.
.
CASTLE GIRL - MERSIN by Yıldırım Kılıçhan (aykilichan)) on 500px.com
 by Yıldırım Kılıçhan

Birçokta Efsanesi var . Ben bir tanesini anlatayım ; Korikos'ta yaşayan Krallardan biri, bir kız çocuğu olsun diye gece gündüz Tanrıya yakarmaktadır. Sonunda dileği yerine gelir ve kız büyüdükçe güzelliği ve yardımseverliği ile herkesin sevgisini kazanır. Günlerden bir gün kente bir falcı gelir. Kral onu saraya çağırtır, kızının geleceğini öğrenmek ister. Falcı prensesin eline bakınca irkilir ama bir şey söylemez. Kral zorlayınca, Kralım Kızınızı bir yılan sokacak, bu yazgıyı hiçbir şey bozamayacak, siz dahi engel olamayacaksınız deyip oradan ayrılır.

CASTLE GIRL - MERSIN by Yıldırım Kılıçhan (aykilichan)) on 500px.com
 by Yıldırım Kılıçhan

Kral, kıza birşey söylemez ama düşüncelere dalar. Sonunda kıyıya yakın üçük bir adacık üzerinde, ak taşlardan bir kale yaptırmaya karar vererek kaleyi yaptırır ve kızını buraya kapatır. Olan biteni bilmediğinden kızı üzülmekte, günden güne eriyip gitmektedir. Günün birinde saraydan kaleye gönderilen bir üzüm sepetinin içinden çıkan bir yılan kızı sokar ve öldürür. 
.
 CASTLE GIRL - MERSIN by Yıldırım Kılıçhan (aykilichan)) on 500px.com
CASTLE GIRL - MERSIN by Yıldırım Kılıçhan
.
 
TRAVEL TO THE CASTLE HISTORY by Yıldırım Kılıçhan (aykilichan)) on 500px.com
TRAVEL TO THE CASTLE HISTORY by Yıldırım Kılıçhan

 
CASTLE TRAVEL by Yıldırım Kılıçhan (aykilichan)) on 500px.com
CASTLE TRAVEL by Yıldırım Kılıçhan
.
 
CASTLE GIRL by Yıldırım Kılıçhan (aykilichan)) on 500px.com
CASTLE GIRL by Yıldırım Kılıçhan

Share this:

This post was read by ziyaretci-sayac people.

CONVERSATION

0 yorum:

Yorum Gönder