image1 image2 image3 image4 image5

Hello everyone|Welcome to MY PERSONAL BLOG|I LOVE TO nature of the world|I'm an amateur photographer.

Bozyazı


Anamur'a giderken yolumuzu sahile çevirdik Bozyazı'daki sahili merak ediyorduk .
Çok güzel çok temiz ve düzenli bir yer bulduk.


Yazlıklarla Cafe'lerin ( bunlar sabah kahvaltısı da veriyor) bulunduğu yerin arasından denizden içeriye bir kanal giriyor , Düzenleme çok güzel yapılmış su pırıl pırıl tertemiz . 


Biz de kenarında ki Belediyenin yapmış olduğu güzel banklı masalarda biraz dinlenmeye karar verdik . Sıcak ve güneşi engelleyen büyük ağaçların gölgesinde serinledik.


Bölge ile ilgili bilgiler aldık . Bozyazı İlçesi’nin içinde bulunduğu bölge M.Ö.3.bin yılda Luwi kavimlerinin yaşadığı Tarhundaşşa Kralığı’nın sınırları içinde bulunuyormuş.Asurlu'lar zamanında bölgeye, Queadı verilmiş . M.Ö.7.yy.da bölge bir Samos kolonisi durumundaymış Asır ve Babil metinlerinde, bölgenin 7.ve 6.yy.da Fenikeliler'le ticaret yapan önemli bir liman kenti  olarak geçiyor.


Bölgeyi Türkler’ in kesin olarak ele geçirmesi ve yerleşmesi Selçuklu Hükümdarı 1. Alaaddin Keykubat zamanında, 1228 tarihinde olmuş. Bölgede ilk Türk yerleşimleri Yiva boyuna mensup Türkler tarafından Tekeli, Derebaşı, Gürlevik ve Akcamii yörelerinde kurulmuş. Daha sonra bölge Karaman oğulları’ nın, 1487 yılından itibaren de Osmanlı topraklarına katılmış.


Bugünkü Bozyazı İlçesi, Beyreli ve Gürlevik Köyleri’nin birleşmesiyle Haziran 1966 tarihinde Belediyelik, 28 Eylül 1988 tarihinde İlçe olmuş.


En yakın Cafe'de Demli birer çay içip bu güzel ve temiz belde'den ayrıldık .

Share this:

This post was read by ziyaretci-sayac people.

CONVERSATION

0 yorum:

Yorum Gönder